Jag klarade den!

Och med bravur tydligen!
JAG FICK B!!!! Jag fick B på medierätt och etik! Jag kan knappt tro det! Jag har fått titta en massa gånger och jag hoppas att det här inte är något dumt aprilskämt! Jag sitter nästan med tårar i ögonen, jag trodde att jag skulle kugga igen men jag klarade den! JAG KLARADE TENTAN OCH FICK B!!!!! Yeeey me!!! (Jag är i chocktillstånd!)

Och nu ska jag faktiskt ta tillbaka den senaste månadens klagomål! Det var ganska bra med en omtenta ändå! Det var faktistkt helt underbart bra!!! =)

Första intervjun inför publik...

Idag gjorde jag min andra intervju på engelska och den första med publik. Tydligen har Tegs pojklag ett utbyte med ett hockeylag i chicago. Nu är amerikanerna här och jag fick i uppdrag att åka till Tegs centralskola för att intevjua dem. För det första skulle jag prata med rektorn och innan jag hade fått tag på honom hade halva dagen gått. Jag fick tillslut tag i honom. Klockan halv ett satte jag mig i bilen tillsammans med fotografen och vi for till skolan. För det första är det världens jäkla ljudnivå när jag kommer in i skolan och sen hittar vi inte dit vi ska. Fotografen sa något väldigt klokt: "Fy f*n för att gå på högstadiet". Jag kan inte annat än att hålla på, så skönt att den tiden är över!

I alla fall, när vi äntligen hittade de där amerikanerna så började jag min intervju. Engelskan var inge problem och intervjun flöt på ganska bra. Men det här med att komma i tidningen och journalister och sånt är ju väldigt spännande och intressant. Så under intervjun såg jag hur det växte sig allt tjockare av folk runt bordet vi satt vid. Och innan jag var klar var det drygt 20 personer som stod där runt bordet och lyssnade... Det var en ganska skön känsla och gå därifrån med mina pratminus... - det var länge sedan jag kände mig så vuxen! :)

Det här är mest för syster mia som älskar att höra alla gånger jag gör bort mig, så läs och njut! ;)

Fotografen hade ett annat jobb så jag fick ta taxi tillbaka till redaktionen. För det första så missförstår jag telefonisten när jag beställer taxin, såhär lät det ungefär:
" Hej, Jag heter Emma Larsson och jag vill beställa en taxi till Tegs centralskola"
"Vart är det"(tror jag att han säger)
"Va?"
"Vart är det?) (Tror jag fortfarande att han säger)
"Vart Tegs centralskola är?"
"Nej, vart PÅ Tegs centralskola" (hör äntligen vad han säger)
" Ja, du... Ska vi säga på busshållplatsen utanför?"(Alla vet väll var det är tänker jag)
" På vilken sida är det då, jag åker aldrig buss där" (Jag börjar få lite panik)
"Hmmm, Men om du kör Gräsmyrvägen" (det är det bästa jag kan komma på att förklara det på. Äntligen klackar det till i honom och han fattar och lovar att hämta upp mig om ett tag.)

Jag sätter mig och säger att jag ska till VK. Tar upp kreditkortet jag har fått av VK och lägger det i mitt knä. Spänner sedan fast mig och börjar stänga av MP3 eftersom han redan spelar musik i taxin. Då känner jag hur kreditkortet försiktigt med måålmedvetet börjar glida ner från mitt knä och innan jag hann stoppa det så har det fallit ner mellan sätet och och den där lådan mellan förarsätet och passagerarsätet. Jag tänker att kanske kan de ha hamnat på golvet och försöker så diskret som möjligt luta mig så att jag ska se det. Men icket så det är bara att åka med och gruva mig för när taxin stannar och jag måste berätta att mitt kreditkort är borta...

Men alldelens för snabbt så är vi framme och jag säger lite ursäktande att jag råkade tappa mitt kort under sätet. Jag går ut för att titta under passagerarsätet men hittar ingenting, det vore ju för lätt inte sant. Jag känner med handen men hittar ingenting. Chauffören har nu börjat hjälpa mig att leta. Han har sett den i springan där jag tappade det. Han pressa ner sin arm men han får inte tag på den. Han drar upp den igen och pressa ner den. Nu kommer den där paniken hos mig igen... Den ökar när jag ser honom försöka använda en penna att fiska upp den med. försöket blir misslyckat och jag säger att jag kanske ska försöka eftersom jag har mindre armar. (hoppas att han inte trodde att jag tyckte att han hade fläskiga armar, för så var det inte)

 Men jag försökte och jag lyckades putta ner kortet helt under sätet. Jag försökte åter den här gången med båda armarna, en nerpressad i utrymmet mellan sätet och växellådan typ. Och den andra hade jag tagit under sätet. Jag ligger alltså istort sätt på mage på passagerarsätet samtidigt som jag försöker fiska upp kortet. Jag var nära på att ge upp och så var han om man skulle läsa av hans ansiktsuttryck. Efter två försök känner jag lite plast i min hand och aldrig har plast känts bättre min hud måste jag säga!!! Han drar kortet och jag skriver på och säger tack och sånt... Jag slänger igen dörren och han kör nog lättat iväg och jag går mot ingången. Jag känner hur min arm ömmar och jag skänker några medlidande tankar mot den stackars taxichauffören som nog behöver ett tag att hämta sig efter det här!!!!

En typisk Emma-grej inte sant syster!?

Puss å kram

1,5 halv timmes sömn jag aldrig kommer att få igen...

Har suttit på jobbet i en och en halv timme nu. Jag sov lite länge i morse så det blev stress innan jag hann till jobbet. Och det är helt dött, eller inte helt, men på sporten ser jag bara min praktikantkollega Tobias som också satt och väntade vid en tidninig. Jag trodde att även de ordinarie hade haft svårt att ta sig upp ur sängen. Men det gick en halvtimme, och trekvart och efter en timme fick Tobias reda på att sportchefen tillika vår handledare är ledig idag. Utan ens en tanke på att berätta för oss att ingen på sporten kommer in förrän kl 09.30.

Dessutom jobbade jag igår mellan ett och tio så jag var ganska mör när jag kom och våldgästade syster mig för att sova där...
Allt detta för att få vara ledig på Fredag för att se Leksand ta emot Västerås. Men efter den mycket pinsamma inledningen på serien så kommer vi faktiskt inte att åka dit. Känns inte riktigt värt att åka 60 mil enkel väg för att se ett lag som inte ens försöker!

Det verkar som att Stefan som skulle komma kl 09.30 också blir sen.

snart är det två timmars sömn som jag aldrig kommer att få igen...

Åkte rally idag...

... läs mer i en VK-tidning nära dig imorgon! =)

Nytt tränarpar i Leksand...

Jag tycker att det är fel att det alltid är tränarna som måste gå när något går snett i laget. Dessutom tror jag inte att det är bra för tryggheten att byta tränare i en sådan här känslig period.

Tränarna som går in i stället för Kempe och Jonsson är dock mycket intressanta och ett mycket bra val måste jag säga. Det är juniortränarna Christer Olsson och Niklas Eriksson. De har båda spelat hockey länge i klubben och är Leksingar i hjärtat. Dessutom känner de de flesta spelarna i laget. Christer Olsson var dessutom assisterande tränare under Rautakorpis ledning för några år sedan...

Även om det inte ser ut att bli någon elitseriehockey nästa säsong så ska vi avsluta denna serie med äran i behåll! så det är dags att börja vinna nu! =)

Ikväll gäller det!

AIK-Leksand! Håll en tumme för min skull!

Hjälp!

Ska just ringa Umeå Comets tränare och göra en intervju...


Nämnde jag förresten att hon kommer från USA!?

Vad heter punktmarkerad på engelska tillexempel? någon som vet? någon?

som sagt: HJÄLP!

Varför svarar inte folk!?

Ska ringa en massa idag och förhoppningsvis kommer det att resultera i en artikel och en förhands på en match som går imorgon... Problemet är att det är i Basket och jag har aldrig sett en basketmatch i hela mitt liv så det ska sannerligen bli spännande att se hur detta blir. Dessutom verkar personerna jag ska prata med ha ett liv så de svarar inte när jag ringer. Jag har nog ringt dem uppåt en tio gånger och fortfarande inge svar! Får försöka om ett tag...

Annars så trivs jag mycket bra på VK sporten. Det är kul att få göra något lite större nu. Igår blev det två notiser... 

Jag känner att jag måste kommentera Antti-Jussi Niemis skada... om ni inte vet vad jag pratar om(om jag känner många av den här bloggens läsare rätt så vet ni inte det - gå in på aftonbladets sportbilaga eller expressen eller svt och skrollar ner så hittar ni en massa artiklar om en skadad leksandsspelare) http://www.hockeyexpressen.se/Nyheter/1.1499739/leksands-stjarnback-riskerar-men-for-livet Det är förjävligt att en sådan fantastisk spelare som han kanske aldrig mer kan spela hockey bara för att en förvuxen skånetönt tog till jävvligt fult spel för att stoppa leksands framfart - för de var på gång! För säga vad man vill om det var avsiktligt eller inte så ångrar han sig inte!!!! Den jäveln ångrar sig inte även om han nog har förstört en mycket duktig hockeyspelares karriär!

Förbannade röglespelare va fult de spelade i söndags! Och domaren var skandalöst dålig! Två leksandsspelare blev skadade av röglespelare men ingen av röglespelarna blev utvisade! 

Domarens förklaring: I Antti-Jussi Niemis fall fick han skylla sig själv som vände ryggen emot röglespelaren! 
Det är en sån jävla dum kommentar av en domare som gjorde en rikgit dålig insats!! 

Nä nu är det dags att ringa lite folk igen! Åter till arbetet! =)

Puss å kram!

Det skulle ju vara våran kvalserie iår...

... med med två förluster i början så ser det ut att gå åt samma håll som det alltid verkar göra! Rätt åt h*vete!

Helt Ofattbart!!!

En skrikande jäkla tupp vann!

Vad är det för fel på Svenska folket!?

Jag undrar bara: var det någon som hörde vad hon sjöng, någon?


Två tentor och en mardrömsmatch senare...

... jag är HELT slut. Klockan är halv ett på en fredagkväll, då brukar min tid börja... men inte ikväll - jag är nämligen helt slut!

Matchen mellan Södertälje och Leksand är bara att glömma tycker jag. Jag förstår inte hur man i ena perioden kan bjuda på ett bländande spel för att i de andra spela stressat, omständigt och faktiskt klantigt på sina ställen. Det kändes som att de blev helt tagna på sängen av Södertäljes fart i de två sista perioderna. Men nu vet de i alla fall vad som krävs - nämligen fullt ös hela vägen in! Det är inte nybro eller mariestad, nu är det bra lag där man inte kan slappna av ens en sekund! 2-3 målet kom en minut från slutet, det är på tok för sent!

Men man får väll se det såhär - Nu har Leksand förlorat sin match i det här kvalet. Nu är det bara vinster kvar! =)

Puss å kram och GODNATT!

Samordningsskäl!

Hej alla hårt slitande jour-08-studenter och alla andra också!

Torsdag 12 mars har vi sedan tidigare bestämt att ha en skriftlig examination av Journalistiska metoder 1. Samma dag ligger också omtentan i kursen Massmedierätt och Etik.

Av samordningsskäl MÅSTE vi ha tentorna samma dag trots att detta kan innebära att några av er känner stress för att skriva två tentor samma dag.

Detta ska dock inte vara några som helst problem. Tentan i Journalistiska metoder 1 kommer att vara utformad på ett sätt så att om ni varit aktiva under kursen inte kommer ha några som helst problem att klara frågorna. Litteraturen är ej heller så betungande.

Så vi måste köra tentorna samma dag.

Dessutom finns möjlighet att göra en omtenta vid senare tillfälle.

Ingemar Å och Ulf

Ibland är lärare helt underbara - inte sant!?
Våra samordningskäl är tydligen inte lika viktiga.
Våran psykiska hälsa tänker de helt klar inte heller på!
Vad hjälper det mig att man kan göra omtenta vid ett senare tillfälle!?

Inte ett jävla skit!

Fan, nu vill jag inge mer!!!


Men direkt efter tentan sätter jag mig på en buss och åker hem för två veckors praktik och en massa tankning på de nära och kära på hemmaplan som jag inte har träffat på en månad! Så länge har jag aldrig varit borta hemifrån! och jag har överlevt! Jag kanske börjar bli vuxen trots allt!


"Supermamman"

Var på MSN:s hemsida. De har en massa videoklipp och sånt. Och sen såg jag ett som hette Supermamman Gwen Stefani. Det visar hur Gwen Stefani är i lekparken med sina barn. Hon pratar i telefon i halva inslaget och sen blåser hon upp en balong och filmar sina barn som sitter och leker i sandlådan med vad jag antar är deras Nanny.

Wow! Vilken supermamma va!?


Leksand - ett omtyckt lag...

... Var inne och bokade biljetter till matchen mot Västerås den 27 mars till mig och pappa! =) På en kvart sålde biljetterna slut och nu är alla biljetter till alla hemmamatcher under kvalserien slutsålda...

På samma sida ser man en massa andra matcher som är de närmsta veckorna... En massa kvartsfinaler i elitserien har många platser kvar fortfarande men alla Leksands biljetter är slutsålda!

Det är helt enkelt något speciellt med Leksand... :D


Puss å kram

För att klara en massa tungt tentaplugg är det bara en sak som gäller!

En MASSA choklad!!!!!



På torsdag är det bara att hålla tummen (OBS! håll bara en - två betyder otur!)
08.00-11.00 -> Tenta i Journalistiska metoder I
11.00-14.00-> Tid att pusta ut och försöka leta reda på lite krafter till nästa tenta.
14.00-17.00-> Tenta i Medierätt
18.00-22.00 -> Åka hem! :D

Så där vet ni vart jag kommer att hålla på med på Torsdag... Någon som är sugen på att byta liv med mig några timmar?

Puss å kram

Besvikelse!

I boken beskrivs Edward som en gudlikande överjordiskt vacker man. Men han är för tusan inte vacker det minsta. Och inte alls snygg! inte det minsta!

Och filmen, löjlig och vissa delar var till och med pinsamma. Nej! Besvikelse rakt av! och osar sex - nej tack!

Filmen är dessutom i väldigt många fall olik filmen. Ärligt talat är det mer saker som inte stämmer än som verkligen gör det.!

Nej,nej,nej!

Om ni nu vill bekanta er med Twilighthistorien så läs boken - filmen är bara två timmar bortkastad tid!

Grattis mammen min!

Mammen min fyller 49 år idag. GRATTIS GRATTIS!!! =D

Dessutom tänkte jag visa vad jag hittade på IKEA i fredags, vi åkte dit ett gäng efter TV-sändningen var klar och redaktionsövningen var avslutad. Det blev dyrt som det alltid blir när man åker på IKEA. Det finns för många "bra att ha"-grejjer där!

Men jag har länge velat ha en skiffertavla där jag kan skriva små påminnelser eller annat roligt på. Jag är ju meddlem av en familj av guldfiskar och jag är en av dem! Så en påminnelsetavla är en bra grej. Och i fredags slog jag till och köpte en och nu sitter den på min vägg! =)


Redan fullklottrad med viktiga kunskaper till tentan och sådant...


På torsdag är det tenta och sen är det hemgång! Ska bli såååå skönt!
 
Puss å kram!

Släpper en bomb!

Tro de eller ej men jag tror inte att jag hejjar på EMD i globen längre...

HEAT har faktiskt en helt underbar låt! Visst de ser ut som de gör men LÅTEN! Skitbra!

Men EMD och Måns ligger ju förstås nära hjärtat de också!

Det blir tufft i globen på Lördag!

Emma, Programledare...

... det är något jag verkligen skulle kunna vänja mig vid. Det var hur roligt som helst och det konstigaste var att när jag väl började repa och sen under sändning så kände jag mig hur bekväm som helst, inte nervös alls!

TV - I loooove it!!!

sjukt trött!

Redaktionsövningen är snart slut för denna gång. Det blev TV för mig den här gången. Det var lite motvilligt måste jag säga och motivationen var ganska låg i början. Men det är seriöst det roligaste jag gjort under den här utbildningen. Vår grupp har haft ett riktigt bra sammarbete och med sena kvällar och intensivt arbete har vi fått ihop ca åtta TV-inslag och imorgon ska vi spela in det i riktig TV-studio och jag ska vara Programledare.

Vi drog igenom allt två gånger idag efter mycket teknikstrul och en himla massa väntande! Det gick faktiskt över förväntan och det var så fruktansvärt roligt.

Det var länge sedan jag skrattade så mycket och så länge. Det var en jättemysig och trevlig stämning! Så jag hade inte alls några problem med att vänta.

En helt underbar dag helt enkelt! Det har varit en jättebra vecka med hårt arbete, skratt, stress och bra sammarbete! 


Så imorgon blir mitt första nyhetsprogram som programledare! Ååååå va roligt det ska bli!!!


Puss å kram och God natt! 

RSS 2.0