Praktikbrevet inlämnat

Det var nästan en liten domedagskänsla när jag lämnade ifrån mig ett av de viktigaste breven jag kommer att skriva (åtminstone känns det så!) kl 17.59 igår. Sista inlämning vad klockan 18.00. Och sen när jag fick veta att en annan tjej från klassen också kommer att söka TV-sporten blev jag lite deppig. För hon är mycket duktigare än mig, hon är äldre och har mycket mer erfarenhet. Så det är inte så svårt att fundera ut vem de kommer att välja. Men jag får väl kanske hoppas på OTW då, annars kommer jag att fastna här i Sundsvall. Någon jag inte är jättepeppad på! Västerbotten har inte velat ha någon praktikant alls, varken TV, tidning eller radio, vad är det för fel på dem!? Jag blir så less - jag vill ju vara i Stockholm eller hemma. Nu kanske jag hamnar någonstans mitt emellan! Känns sådär...
Även om jag vet ganska säkert att jag inte kommer att få praktikplatsen på TV-sporten så kommer jag att bli knäckt när jag inte får den. Känns som att jag går en jobbig vecka till mötes...

Stockholm...

Jag vet att jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen. Men nu kommer bilderna från vårt studiebesök.


Först besökte vi OTW. Jag hade faktiskt ingen aning om vad det var från början men när vi hade varit där kände jag att det helt klart är en praktikplats jag kan tänka mig. (De gör bland annat Fotbollsgalan, V75 och alla sportprogram till Canal+) I like it! =)


Sen åkte vi till SVT för att besöka Rapport. Det var faktiskt ganska roligt. Själva genomgången av Rapport var väl inte jätteintressant men vi fick bullar och Te... Ett stort plus faktiskt! =)


Men rundturen på SVT var jätterolig.


Vi fick se en sänding som de spelade in mitt i redaktionen. Det var lite häftigt.


Sen fick vi gå in i den riktiga studion och det var hur roligt som helst... Det är liksom där det händer! Sen åkte vi till Strix och det var ett konstigt ställe måste jag säga. Men vi såg i alla fall Hasse Aro. Alltid något. :)



Sen åkte jag och Jonna till världens bästa Ivarsson och kollade lite på Hollywoodfruar och grät lite till P.S I love you. Tack för att vi fick sova hos dig! Synd bara att jag inte fick krama på dig mer! Får bli mer någon annan gång!
Puss på dig!


Dagen efter hittade vi efter många om och men till UR. Det var ett ganska meningslöst besök tyckte jag. Jag såg bara fram emot TVsporten hela tiden...


Sen åkte vi till TV4. Det var roligt. Det är ju ändå en stor kanal.


Vi träffade den här mannen. Nämligen tittarombudsmannen Janne Andersson.


Jag fick prova sportstolen! JAG satt i PEPPES stol! Helt galet!


Sen kom det! Det där stora underbara nästan magiska! TVSPORTEN!!!!!


Men först fick vi springa runt i studiorna och leka litegrann! Här är som ni kanske ser lilla sportspegeln! Där vore det riktigt roligt att jobba faktiskt! =)


Gissa vart det här är? Jo - BOLLIBOMPA!


Sen fick vi träffa den största kändisen och idolen av alla! BJÖRNE! Och inte fejkbjörne som fanns när jag blev lite äldre! Utan Jörgen Lantz alldelens egna BJÖRNE! Det var fakitskt riktigt stort! Och det tyckte Kicki också! =)


Känner ni igen Doris och Gösta? De satt där och höll utsikt!


Jag tycker att jag passar riktigt bra in här! Jag skulle kunna vänja mig vid det! =)

Det var en riktigt underbar resa som fick mig motiverad men samtidigt lite skrämd! För nu när jag har varit på plats så kommer jag att bli ännu mer besviken när jag inte får praktikplatsen!

PUSS Å KRAM!

Home sweet home!

Var hemma förra helgen! Det var verkligen fantastiskt mysigt att få träffa alla jag tycker om!


På fredan var det hockey som stod på schemat Löven-Leksand. Jag, Mia och Pappa var alla spända av förväntan.


Leksand började inte speciellt imponerade. Det var omständigt och helt enkelt inte bra nog.


Det var många leksingar på plats och riktigt bra stämning på bortastå!


Sen började Leksand spela allt bättre och ledde med 2 minuter kvar av matchen.


Min älskade syster och jag! =)


Det var inge folk nästan! Löjligt när Löven spelar mot Leksand. Borde ha varit mycket mer folk!


Leksand ledde med 2-4 länge och det verkade som att det skulle bli en ganska komfortabel seger men inte då! Då släpper de in Löven i matchen igen och det blir sådär jobbigt spännande igen!


Blev många kramringar under matchen! :)


En mycket, mycket härlig match måste jag säga! VI VANN!!!!


På lördag åke jag tillbaka mot Sundsvall...

Men jag och världens bästa Elin stannade i Ö-vik.

Där finns det Rix - varför finns inte det i Sundsvall. Det är förjävligt helt enkelt!

Vi åkte hit och var på spa hela dagen. Det var mycket mysigt och jag har nog aldrig bastat så mycket i mitt liv som då!

På vägen hem roade vi oss med att gissa vilket bilmärke bilen framför oss hade (det var bara en och han körde helt idiotiskt - först saktade han ner sen gasade han upp osv)

En riktigt mysig helg helt enkelt! Och på måndan satte jag mig på planet ner till Stockholm. Mer om det i nästa inlägg...

PUSS

It's the end of an era!

En framgångssaga slutar i och med att Lars Lagerbäck nu lämnar över stafettpinnen till någon annan. Men jag har så svårt att tro att den personen kan göra det bättre! Jag är en av de personer som i alla undersökningar(läs omröstningar på aftonbladet och expressen) har tyckt att han ska sitta kvar som förbundskapten när alla andra har krävt hans avgång.

Men vad man än tycker om honom så måste alla hålla med om att han har gjort ett fantastiskt jobb. Han har tagit oss till fem, FEM, 5 mästerskap! Det är mer än någon förbundskapten (inte bara i Sverige - i hela världen!) någongång har lyckats göra! Visst jag har verkligen varit irriterad på den mannen när han tillexempel efter matchen mot Trinidad Tobago när Sverige spelade oavgjort. Och ändå står han och säger att han är nöjd med spelet! Då var jag förbannad! Eller när han satt in Henke Larsson i lördagens match mot Danmark! Henke i all ära men när man har hungriga och duktiga spelare på bänken så som Markus Berg, Marcus Rosenberg är det helt obegripligt att han ska få spela - särskilt när han inte visar ett skit under matchen, han var helt enkelt skitdålig!
Men han har verkligen stått vid sina beslut och hållit fast vid dem. Ett exempel är Anders Svensson. Han har fått mycket kritik från alla håll för att han har valt att spela Svensson istället för Källström men han har stått fast vid det han tycker funkar. Och ikväll tackade Svensson på bästa möjliga sätt genom att verkligen spela bra i andra halvlek!

Men det här känns ändå som ett naturligt slut för Lagerbäck. Det skulle kännas lite konstigt att någon annan skulle ha lett Sverige i ett VM som Lagerbäck hade tagit oss till. För jag tror nämligen att det skulle vara stop för honom ändå, oavsett om vi hade satt de där chanserna mot Danmark, eller tagit tre poäng mot Albanien. Hans tid var helt enkelt inne. 

Så tack för många fina, underbara, fantastiska minnen! Nästa förbundskapten har stora skor att fylla!


Imorgon drar kosan hem!

Imorgon sätter jag mig i bilen och åker hem! Det ska bli riktigt, riktigt skönt faktiskt! Att få komma hem till mina älsklingar hemma!
Men det blir en fullmatad helg helt klart! Imorgon borde jag vara hemma vid halv fem någon gång. Då ska jag leta reda på världens bästa lillasyster och kramas, kramas, kramas några timmar! Sen blir det hooooockey men storasyster och pappa!!!!! Leksand ska spöa skiten ur Löven. Det ska faktiskt bli roligt att se hur det nya laget spelar. De brukar ha det jäkligt svårt i Umeå men i år har verkligen inte Löven börjat bra och vi får hoppas att de inte får det lättare mot Leksand! Sen blir det att åka hem och gå upp tidigt på lördag för att gosa med lillasyster lite mer! Sen kommer Elin och hämtar upp mig och då åker vi till Ö-vik för att spa litegrann! Sen åker jag hem ett tag och sen åker jag till Pappa för att kolla på Landskampen mellan Danmark och Sverige. Det kommer att bli riktigt spännande och lite av tortyr känns det som! Vi måste bara skärpa oss och vinna - det finns inget annat alternativ! Sen åker jag nog till stan och partar litegrann med bästa Ivarsson! På natten åker jag hem och sen har jag hela söndagen för att gosa med storasyster, lillasyster och mosters älsklingar!

På måndag åker jag till stockholm för att gå på lite olika studiebesök! :) Det ska bli så himmla roligt att få vara på plats där magin sker! Jag ser särskillt mycket fram emot att få åka till TVsporten! (förlåt för det övertydliga men det är GREJEN! TVsporten är anledningen till att jag ens går den här utbildningen!)  Det kommer att bli helt underbart! Sen får jag träffa den där underbara Ivarsson igen för hon har nämligen varit så söt att hon låter mig sova hos henne! Stor PUSSSSS till dig!!!

Puss å kram

Emma goes huslig!

Idag har jag varit väldigt huslig jag har suttit och sytt en hel massa!


Riktigt duktig tycker jag att var jag!



Det blev lite en julgardin och en julduk. Tycker faktiskt att det blev riktigt fint om jag får säga det sjäv! Nu kan julen komma när den vill! :)



Och en vanlig duk och gardin



Gardinen sydde jag i och för sig för några veckor sen! :)


Sen passade jag på att lappa några jeans också, det var lite knepigt faktiskt!

Är faktiskt riktigt stolt över mig själv!

Puss å kram!


Tentan avklarad, lägenheten städad!

Tentan och därmed kursen Grävandets grunder är äntligen över! Det är offatbart skönt! Nu blir det en helg av bara ta det lungt. När jag kom hem tog jag en ordentlig städning av lägenheten och det behövdes verkligen! Jag har låtit den förfalla ganska mycket under den här kursen! Men nu är den så fiiin så fiiin! Imorgon ska jag ta fram symaksinen och sy två dukar och en gardin och sen ska jag ta och laga lite jeans också. Blir lite husmorsgöra alltså!

Blir en mysig fixardag, kan behövas ibland! :)

Puss å kram

Tacktacktack!

Tusen jättetack och världens största mentala Ben and Jerry's till Linnea som hjälpte mig att få ordning på bloggen. Eller som fick ordning på bloggen för jag hjälpte då verkligen inte till!

Hur snällt som helst!


RSS 2.0