Återvinningsdag!


Igår var det earthhour, det var bara att släcka lysen och datorer och TV:n stänge vi också.
Annika och Anders var här och vi hade det jätemysigt, satt bara och pratade och lär TV:n vila. Tack för en trevlig kväll!

Idag är det dags att ta sig till återvinningsstationen(eller återvinningsboden) och slänga lite kartonger, tidningar, platsförpackningar, plastpåsar....



Eller okej, ganska många, tidningar, kartonger, reklamblad, glas, plastpåsar och plastförpackningar.
Det blir mer än en sväng till återvinningsboden! Kanske dags att ta tag i det om jag ska hinna innan det blir mörkt! ;)

PUSS!

Börjar bli gammal


Fick mitt första oranga kuvert...

... Några dagar senare fick jag ett till, men vitt den här gången.


Då var man gammal då!


Champinjoner glömde jag ju

By the way - Jag skar i lite färska champinjoner och hade i grytan också. Blev mycket bra måste jag säga!

Pasta med fläskfilé, mozzarella, tomat och basilika

Jag hittade ett recept på fläskfilé idag på kokaihop.se. Så jag satte helt enkelt igång och lagade lite mat. Jag hade helt vanlig spagetti och det gick hur bra som helst.
För fyra personer:
2 paket färsk pasta, gärna tagliatelle
500 gram fläskfilé
1 msk margarin
1 dl creme fraiche
1 msk kalvfond på flaska
2 msk vatten
1 ask cocktailtomater
1 paket mozzarella, skuren i små bitar
1 dl färsk basilika, grovt hackad

  • Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem.
  • Stek fläskfiléskivorna i maragrinet tills den fått fin färg på båda sidorna.
  • Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
  • Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
  • Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
  • Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt.
  •  

    Det blev riktigt gott! Och det var verkligen hur lätt som helst att göra! Svårt att misslyckas med! Jag smaksatte fläskfilén med salt och cayennepeppar och det blev jättebra! Jag tror säkert att det här receptet går lika bra med kycklingfilé men att då byta ut kalvfonden till kycklingfond.
    MUMS - enjoy!


    RSS 2.0