24 December - Julafton!

Det har inte blivit något skrivet på slutet men det är därför att jag har prioriterat att busa med min älskade lilla bussyster och surrat med min älskade storasyster. Men det sista temainlägget har varit som en följetång under hela december! Dagens tema: Varför Ivarsson är en klippa
Det finns så mycker att säga men man säger ju att en bild säger mer än tusen ord!

- Hon är öppenhjärtad
- Hon är generös
- Hon är varm
- Hon är kärleksfull
- Hon är rolig
- Hon är omtänksam

Det var evigheter sedan jag gjorde en sån här men nu känns det som att det är dags igen!

Ingen är som du
Vi är som natt och dag men jag älskar dig ändå!
Ambitiös
Raringen min
Stockholmsbo
Sötnöt
Om fler kunde vara som du!
Nyårsvärdinna

För att sammanfatta det hela!
Hon är helt underbar!!!!

Puss å kram och god jul!

18 December - 6 dagar kvar till jul

Dagens tema: Tomten utbytt till FRA
Jag har pratat med min kära syster i telefon ganska mycket på sistonde. Då har vi kommit in på helt konstiga saker. För jag babblar bara på när jag inte har pratat med någon av mina systrar på ganska länge. Det ska bli såååå skönt att komma hem nu. Jag behöver lite familjetid nu!

Tillbaka till temat! Jag och syster började prata om tomtens existens. Jag tycker att det vore jätteroligt om han verkligen fanns! Tänk er bara en farbror med en massa minikopior av sig själv som gör en massa julklappar! Syster sa då att det samtidigt hade varit lite läskigt att ha någon som höll koll på en hela tiden.

Det var då jag kom på det! varför FRA lagen har kommit till! Det blev helt enkelt för dyrt för farbror staten att betala en massa smånissar som springer runt och kollar om vi sköter oss! Därför införde de FRA-lagen. De gatt ju säkert hitta på ett svepskäl till varför de hittade på lagen så därför kom de på ryssarna! Men mig lurar de inte!

Tänk bara om några decenium så säger föräldrarna inte till sina barn att om de inte är snälla så kommer inte farbror tomten och hälsar på. Då kommer de istället att säga om du inte sköter dig kommer farbror staten och hälsar på!

It's a scary world!!

Förlåt för det här inlägget, men jag har totalt spårat ut! Ska bli skönt med lov!


Appropå förra inlägget

Jag hoppas att ingen tar illa upp av mitt inlägg om jultraditioner! Man får självklart göra som man vill på julen! Det är bara så att jag är lite sjuk när det gäller just den här helgen!!

Och är man en del av min familj så får man bara älska mig för den jag är helt enkelt!

I år intar jag Nyland med mina traditionsgalna ideer!  Annmarie och dina barn och respektiva ni har blivit varnade! Moahahahahaha! (elakt skratt om ingen förstod det!)

17 December - 7 dagar kvar till julafton

Dagens tema - Jultraditioner

En vecka kvar till jul så därför tänkte jag avslöja lite om mig själv som ni nog inte visste! Jag är en traditionsbunden människa. Särskillt när det handlar om jul! Den ska se ut som den alltid har gjort. Tänk er Adofsson och falk - mer jul! Det är jag!!!

Det ska vara samma julgardiner i fönstren som det alltid har varit. Och jag ger mig inte! Mamma har dragit ett djupt andetag nu när jag har flyttat för nu kan hon välja sina egna julgardiner (Löjligt! hon har ju redan de bästa gardinerna). Jag har protesterat om någon har bestämt sig för att kasta ett sorts julpynt! Även om pyntet redan har sett sina klart bästa dagar så ska det stå där på jul. Det är bara så!


Om någon försöker ändra något under jul får den med mig att göra. Fråga bara min söta storasyster Anna. Hon är inte traditionsbunden för fem öre! Hon somnar till och med till Kalle Anka, om man ens lyckas tvinga ner henne framför TV:n kl tre. Det är inte OK om man firar jul med mig! Visst det är samma varje år men vad spelar det för roll! Tradition är att något förblir det samma år efter år! Klockan tre på julafton är helig tid! Så är det bara! Att Arne Weise slutade som julvärd var katastrof! Nu är det en ny person varje jul och alla ska göra något speciellt! Men det blir bara fånigt och inte alls lika bra! Nej tillbaka med Weise i rutan på julafton!

Julbordet ska innehålla Revbensspjäll, prinskorv, köttbullar och självklart skinka! Torkat kött är helt klar ett plus men det får jag ju faktiskt i år när jag ska till pappa och jultrakasera! =) Min älskade syster föreslog någon gång att vi istället skulle ha pajer på julbodet och ta bort allt det som tar tid att tillaga! Pajer på jul!? skulle inte tro det! Det kan man ju äta närsomhelst annars! Hon blev nedröstad väldigt snabbt! tro mig! Det är tänkt att man ska bli less på att äta julbord under julen! Det är ju så!

Tomten ska självklart komma, även om någon tror på honom eller inte! Han ska vara där med sitt vita skägg och sin stora mage! Det ska finnas glögg och hembakt godis! Pepparkakshuset ska stå där som vanligt! Och det ska vara gjort med glädje och inte med skicklighet! (detta skriver jag bara för att jag är totalt värdelös på att pynta pepparkakshus!)

Förra året fick jag en svartklädd tomte av syster! Det var ju mycket roligt måste jag säga... eller inte! Men den stackaren får stå bland alla mina andra rödklädda tomtar och visa exempel att det är fel! Men jag tycker faktiskt om svartklädda tomten ändå! Alla tomtar är faktiskt välkomna till mig!

Syster yster tycker att jag är för traditionsbunden men jag vet inte vad hon pratar om...


16 December - 8 dagar till julafton

Dagens tema - Emma, klantigheten själv!

I tisdags lyckades jag igen! På något sätt lyckades jag trassla in mig i nätverkskabeln och gissa vad!? Just det - kontakten pajades igen! Jag blev faktiskt ganska förtvivlad över min egen klantighet och på samma gång lite imponerad att någon kan vara så enormt klantig som jag faktiskt är! Jag ringde syster som fick mig att skratta åt eländet samtidigt som hon skrattade mycket gott själv!

I morse kom min kvartersvärd på besök i morse för andra gången på fyra dagar! Men han var jättetrevlig och skrattade bara lite och sen satte han igång och laga det och vips så var det fixat! Nej nu blir det en trådlös rauter

Jag blev till och med omnämd på hennes blogg: guldfisken.bloggsida.se

Dagens kommentar fällde lillasyster när vi pratade i telefon å hon sa att hon skulle fixa trådlös router å jag sa att då blir det en massa strålning i luften. Då svarade hon självklart "Tror du att jag kan bli mer dum i huvudet än jag redan är?!" Hon är föresten helt underbart klantig, hon slår faktiskt mig! Å det vill inte säga lite det! Det hon inte lyckats med det är nog inte värt att göra! Att lyckas slita ur samma två sladdar ur väggen två dagar i rad det är mycket duktigt. Att samma dag både förstöra micron å lyckas förfrysa mammas fikusar är en annan bedrift, bullar brinner faktiskt i micron.. Hon har testat när hon var mindre.. Å lägga en telefonsladd på en het platta, då smälter sladden.. Typiskt den var inte värmetålig:P

imponerande meritlista inte sant? Där har hon dessutom glömt en hel radda med grejer jag lyckats med!


15 December - 9 dagar kvar till julafton

LÄS INLÄGGET UNDER FÖRE! DÅ BLIR ALLT KLARAR I DET HÄR INLÄGGET SÅ INGET FUSKANDE NU!!!!!

Tema: Dagen då allt ordnade sig

... upp på skärmen dök en mycket vacker textTV ruta upp! Jag blev helt chockad! Dosan hade ju badat i 3 cm djupt vatten hela natten! och ändå fungerar den! Antingen är det en mycket tålig apparat eller så är jag bara fruktansvärt teknisk och duktig!

Måndag var en mycket bra dag! eller den började ju inte underbart men... Vaknade och ringde på en gång till kvartersvärden och berättade om mitt lilla missöde med nätverksuttaget. Han var mycket snäll och sa att han skulle försöka fixa det själv men om han inte kunde fixa det skulle det kosta skjortan något som jag verkligen inte skulle ha råd med (vilket ni förstår om ni har läst det förra inlägget) men jag gatt ändå ringa till Stubo för att felanmäla. Jag ringde upp och satt i telefonkö i säkert 10 min innan jag gav upp och la på. Jag ringde istället CSN för att försöka få lite pengar av dem. Jag hade just förklarat mitt ärende för personen jag pratade med när det plötsligt: piip, piip, piip. Pengarna hade tagit slut. Eftersom jag inte hade något internet var jag tvungen att ringa min älskade syster. Jag trodde att småbarnsföräldrar var uppe tidigt men tydligen hade jag fel! För jag tvingade upp henne och lillgodingen - moster är lessen för den. Hon hjälpte mig i alla fall att fylla på mobilen och ca 3 min innan jag skulle möta mina kära vänner för att gå mot ännu en ny kurs hade jag i alla fall felanmält min klantighet. Jag höll tummarna och hoppades att kvartersvärden kunde fixa den.

Väl i skolan rivstartade den nya kursen som verkar mycket intressant faktiskt. Mycket lagar och sådant men det är riktigt viktiga lagar! Som yttrande- och tryckfrihet. Jag tror att den här kursen kommer att gå ganska bra. Och efter masskommunikation är vad som helst annat välkommet! Dessutom fick vi återförenas med fälldinsalen där vi spenderade de första omtumlande veckorna av vårt studentliv. Det kändes som att cirkeln var sluten.

Jag kom hem och märkte att nätverksuttaget inte var lagat men höll tummarna för att kvartersvärden snart skulle komma och fixa det. Jag ringde CSN och fick hjälp att fylla i nya formulär och blev sånär lovad att få pengarna innan Jul! YEEEY! Det var mycket trevliga nyheter måste jag säga! - Stockholm here I'll come! Så när jag har fått mina pengar så kommer jag att älska CSN igen!

Kvartersvärden kom och fem minuter senare så fungerade mitt internet igen! Så idag har jag haft flyt! =) Det ska man ha någongång också! En bra dag helt enkelt!

Förlåt för två alldelens för långa inlägg och tack om ni har orkat er igenom dem!

Puss å kram!

14:e December - 10 dagar kvar till julafton

Tema - Helgen då allt gick fel!
Fredag:
Får ett brev av CSN där det står att jag inte får något lån. Eftersom jag inte kom hem förrän vid sju så var det försent för att ringa... Fick lite panik och var allmänt förbannad. Dessutom förlorade Leksand mot AIK så det gjorde inte saken bättre! Ingen bra dag alltså! Dessutom fick vår tidning en massa enligt mig oförtjänt mycket dålig kritik under genomgången. Men att jag var förbannad råder det väll ingen tvekan om när man läser mitt förrförra inlägg....

Lördag:
En jättemysig dag med julkonsert, förfest med en ballongcermoni (mycket fint måste jag säga!) och sen drog vi mot kåren för att först stå i kö, till kön till kön. Efter en timmes köande blev det i alla fall lite dans och så. Jag och mina intelligenta kompisar ångrade att vi valde att stoppa våra chokladmarker i BH:n. Det blev kladdigt! 

När jag kom hem på natten var inte jag så sugen på att sova så jag tänkte att jag skulle se på ett eller två avsnitt av vänner. Problemet som följde är lite svårt att hänga med på när man inte har sett min lägenhet. Men jag hade bäddsoffan utbäddad och på den stod datorn. Datorn var kopplad till internetuttaget ca 3 m bort via en nätverkskabel som var just tre meter. Så kabeln var sträckt. För att komma till TV:n var jag tvungen att kliva över nätverkskabeln, ha detta i åtanke när ni fortsätter läsa(Det var mitt i natten, alltså ganska mörkt) Jag tog ett stort kliv, men inte stort nog visade det sig. För på något sätt råkade jag sparka eller trampa eller liknande på nätverkskabel. Till följd av detta flög plastontaget till vägguttaget ut och jag såg till min förskräckelse att två små fula gröna kablar hade lossnat. Jag surar över detta och blir förbannad. Men jag förstår att jag inte kan göra något åt detta ändå. Därför kopplar jag ut nätverkskabeln och vips är vägen till tv:n fri! Jag skyndar mig fram och her på den. Sedan sitter jag och tittar lite på Vänner.

Efter några avsnitt vill inte mina ögon vara med något mer så jag gör dem till viljes och går och sover. Det jag inte märker när jag går och lägger mig är att TVdosan råkar falla ner i tillbringaren jag har på golvet. Och behöver jag ens säga att den innehöll vatten?

Söndag:
Jag vaknar försent och har redan missat en massa skidor på tv:n. Jag sätter mig och kollar och efter en stund känner jag att jag vill läsa lite textTV för att se vad jag har missat under tv-sändningen. Jag börjar lyfta kuddar, täcken, och allt annat som letat sig till bäddsoffan. Sedan upptäcker jag den - TVdosan som har fått badat under vattnet. Jag tänker i mitt stilla sinne - varför, varför, varför!? Jag blir så less men tömmer i dosan på det mesta av vattnet. Tänker att den aldrig kommer att gå att rädda. Därför börjar jag bryta upp plastskalet med en kökskniv. För även om jag råkar skada något med kniven är det ju kört i alla fall. Jag får upp dosan och kommer ihåg ett tips jag fick en gång om att man skulle lägga mobilen i ugnen på låg värme om man råkat spilla vatten på den. jag tänkte - apparat som apparat. Så jag satte helt enkelt igång och grädda dosan. Och svart och fin blev den - precis som mina bakverk brukar bli. ;)

Jag tog ut den varma dosan och började fippla ihop den igen. Det var inte så svårt. Med lite våld löste det sig! Jag provade igen men såklart fungerade den inte. Då såg jag batterierna jag hade plockat ut innan gräddningen. Jag satte i dem och fortfarande ingenting! Jag blev inte överraskad men sade några väl valda ord innan dosan fick sig en lufttur ut till hallen där den fick ligga och skämmas ett tag. Jag lugnade ner mig och kom på att det kanske hade skärpt till sig nu efter den hårda landningen. Jag hämtade tillbaka dosan och kände att batterilocket inte satt som det skulle. Jag öppnade det och såg att det ena batteriet låg lite högt upp. Med lite våld lyckades jag trycka i batteriet rätt. Men frågan kvarstod - skulle det lyckas den här gången? Jag tog upp dosan och riktade den mot tv:n sedan tryckte jag på text-TVknappen....

Fortsättning följer... (Snacka om cliffhanger!)

13 December - 11 Dagar kvar till julafton

Dagens tema - Pepparkaksbak

När lina och pappa var här förra helgen blev det lite pepparkaksbak! Det var riktigt mysigt faktiskt. Det gav mig faktiskt en hel del julkänslor. Nog för att pepparkakorna man köper är mycket godare men det är mycket, mycket mysigare att baka själv med pappa och Lina. Det slår allt! =)




Puss å kram

12 Decemer - 12 Dagar kvar till Julafton

Dagens tema - inte ett skit!
På grund av förra inlägget är jag är förbannad, helt slut, och lättretlig så det blir fan inget tema eller lång text idag! förutom att jag hatar CSN!

11 December - 13 dagar kvar till julafton

Dagens Tema: Nyår
CSN har bestämt sig för att göra allt för att inte förstå mig så jag får inget studielån. Har därför inga pengar just nu. Vilket betyder att jag inte har råd att komma till Stockholm i Nyår!

Hata inte mig - men joina mig och hata CSN!!!


10 December - 14 dagar till julafton

Dagens tema - första gången
Haha! inte det ni tror! Men jag har varit med om många "första gången" idag. Första gången jag refererade en hockeymatch, första gången jag gjorde liveuppdatering från en hockeymatch, första gången(av många hoppas jag) jag gjorde ett webbtvinslag. Det var en spännande, rolig och fruktansvärt uttröttande dag! Nu sitter jag fortfarande på skolan och håller på skriva artikeln från hockeyn. Sedan ska jag bege mig hemmåt. Bussarna har slutat gå så jag kommer att måsta promenera hem i min ensamhet. Blir nog ett samtal till pappa under promenaden... Får sova ut lite imorgon men sedan drar det igång igen. Är nog på plats vid12 ungefär...

Förresten! JAG FINNS NUMER PÅ YOUTUBE! Missa inte! http://www.youtube.com/watch?v=Ky1y1iC-3RU

Dessutom kan ni gå in på vår hemsida:  http://mkv.itm.miun.se/projekt/red4/

Puss å kram!
Ivarsson - imorgon, jag lovar!

9 December - 15 Dagar kvar till julafton

Dagens tema - trötthet
För tillfället är jag fruktansvärt trött. Jag hade tänkt att dagens tema skulle vara Ivarssons förslag men det är för tidskrävande och jag är som sagt mycket, mycket trött! Därför blir det ett kort inlägg. Ivarssons tema kommer imorgon! jag lovar! Nu ska jag sova! imorgon drar redaktionsövningen igång!

Puss å kram

8 December - 16 dagar kvar till julafton

Dagens tema - Hemtentamen
Vaknade imorse klockan 07.30 och hade en hel dags tenta att se fram emot. Klockan åtta satte jag igång. Klockan tre minuter i fem skickade jag iväg min ofärdiga tenta. Det blir nog med stor sannolik ett F - men tänk bara va trevligt! Då får jag uppleva en sådan här underbar dag igen! Nej, hemtentor är inget jag rekomenderar. Men om jag nu mot all förmodan klarade tentan är det ett under eftersom jag knappt har läst något av den litteratur vi borde ha läst innan tentan och då är det i och för sig tur att det var en hemtenta där vi fick använda våra böcker.

Men för tillfället är jag så less på kultivationsteorier, masskomunikationsteorier och allt vad McQuail och Strömbäck heter! Nu är det bara att hålla tummarna för att det står vilken annan bokstav än F på tentan när jag får tillbaka den! =)

Puss å kram å Godnatt!

7 December - 17 dagar kvar till julafton

Dagens tema - Nyår
JAG KOMMER TILL STOCKHOLM!!!!!!!!

6 December - 18 dagar kvar till julafton!

Dagens tema - Familjeunderhållning
Idol, Let's dance, Stjärnor på is, På spåret, Så ska det låta, Melodifestivalen - ja, listan kan göras lång! Men visst är det ett härligt kvällsnöje! Att bara titta där och titta på när kändisar leker och gör bort sig! Jag vet att det är ytligt och lite smålöjligt men sånt kan vara jättehärligt ibland! Särskilt härligt är det när man sitter med sin älskade syster och pappa och äter nybakade pepparkakor och dricker god glögg!

Sammanfattningsvis kan man säga att det har varit en jättemysig helg som jag verkligen, verkligen behövde! 

Puss å kram! 

5 December - 19 dagar kvar till jul

Dagens tema: Julpynt
Det är något speciellt när man får ställa upp adventsstaken och hänga upp julstjärnan. Min lägenhet börjar så smått att fyllas med tomtar... Just nu känns det som att det är alldelens för lite julpynt men jag har i alla fall några tomtar och en julgran men mer ska det bli. Det är bara synd att det är så dyrt med julpynt! Jag älskar det ju! JAG ÄLSKAR VERKLIGEN JULEN!

Puss å kram

4 december - 20 dagar kvar till jul

Dagens ämne: Besök imorgon

Imorgon kommer världens bästa lillasyster med pappa i släptåg till Sundsvall för att tanka Emma med lite kärlek. Det behöver jag verkligen efter två och en halv vecka utan min älsklingstjej. Det ska blli skönt att bara få umgås med pappa och Lina lite och bara slappna av. Det blir nog lite Ikea, lite skidor på tv:n och pepparkaksbak! Jag ser verkligen fram emot att få tanka lite Lina i helgen!


aja, det blev ett ganska kort inlägg idag, men jag måste gå och lägga mig nu. Har en redovisning imorgonbitti.

Och ivarsson - den som väntar på något gott...!

Godnatt och Puss å Kram!


3 December - 21 dagar kvar till julafton

Ikväll är det hockey... Sundsvall kommer att få storstryk av Leksand ikväll!

Temat idag - Redaktionsövningen
Nästa vecka kommer att bli en stor utmaning. På måndag har vi en hemtenta mellan 08.00 och 17.00. Sedan kommer vi att ha en redaktionsövning mellan onsdag och fredag. Vi har blivit uppdelade i fyra olika redaktioner och under onsdag och torsdag ska vi göra en tidning som kan konkurrera med Sundsvalls Tidning och Dagbladet. Jag blev sportchef vilket betyder att jag kommer att ha det yttersta ansvaret för sportsidorna.

Igår hade vi en genomgång med våran redaktions lärare. Jag lärde mig mer om det journalistiska tänket än jag har gjort under de senaste tre månaderna jag har gått här. Jag ser verkligen fram emot de här dagarna! Det ska bli riktigt, riktigt roligt!

Nä nu blir det lite OTH!

Puss å kram


2 December - 22 Dagar till Julafton!

Idag hade vi en genomgång inför redaktionsövningen. Det kan vara temat för imorgon. Då kan jag berätta lite mer om det! Det ska bli riktigt spännande och roligt faktiskt. Men mer om det imorgon!

Dagens tema - Sundsvallsvädret
Det var så fint i helgen med mycket snö och lagom kallt. Men såklart varar det ju inte speciellt länge. I söndags spöregnade det flera timmar vilket ledde till att det snarare såg ut som en swimingpool istället för det snölandskap det borde vara.

En vacker dag med billig bensin! (Min konstiga "besatthet"
att alltid kolla bensinpriset kan vi prata om en annan dag,
December är en lång månad)

Sedan blev det ju självklart kallt och regnet frös och det var is överallt!!! Jag är mycket glad över mina kängor. Det kanske inte är lika snygga som  mina nya stövlar(Hann knappt använda dem!) :( men man kan gå utan att vara livrädd för att slå ihjäl mig! Men så ikväll hände det, snön började sakta dala mot marken igen. Mycket vackert helt klart! Men snön lägger sig ju som en förädigsk matta så det ser jättesäkert ut men självklart så ligger den där blåa hemska isen därunder och bara väntar på att få fälla en stackars gångare.



Nej, nu är dags att sova. Imorgon blir det Hockey!!!!! Leksand kommer hit och ska spöa Sundsvall! Yeey!

Och Ivarsson - ditt temaförslag kommer, jag lovar!


Puss å kram


1 December - 23 dagar kvar till jul!

Jag täkte göra en egen liten julkalender här på bloggen. Tänkte skriva om ett speciellt ämne varje dag. Och det kommer nog att bli svårt att hitta på ämnen till varje dag. så jag är mycket öppen för förslag...

Dagens ämne: Vänner (alltså serien, den andra kommer kanske senare)
Min allra bästa vän för tillfället! Det är som min sambo. Jag tittar i stort sett alltid på vänner. Oavsett om jag städar eller gör middag. Jag vet att det är helt sjukt men det är ett mycket bra sällskap. Så om någon har lyckats missa den - SE DEN! Jag lovar att ni kommer att älska den!

Där står den - min sambo! =)

Aja, det blev ett kort inlägg idag men det kommer att bli bättre. För att kompensera det så kommer här några bilder på min julgran och såklart den obligatoriska julkalendern




Nej nu blir det helt klart lite mer Vänner!
Puss å kram!

RSS 2.0