Nu var det sådär längesen igen!

Dags att blogga lite tänkte jag. Egentligen borde jag skriva lite på min cykelartikel så att jag kanske får gå lite tidigare imorgon. Men det kan ju vänta. Det är ju nu vid tio-elva på kvällen som jag trivs bäst. Jag vill verkligen jobba kväll när jag blir stor.
Men att jobba både dag och kväll var väl sådar måste jag säga. Lyckades tjata mig till att få prova på att jobba helg. Mitt schema på lördagen vad 09-21 och på söndagen 12-21. Det var riktigt roligt men ändå lite jobbigt att vara på jobbet HELA lördagen! Men det var så lungt och skönt på redaktionen. Jag fick fara på mysjobb - var en sväng till en slalombacke och fick se en massa galningar köra skotercross! Det såg helt livsfarligt ut! Men när solen bröt fram så stod jag bara och njöt. Mycket härligt!

Nästa vecka blir det äntligen sporten, men lite orolig är jag eftersom jag känner att jag inte har stenkoll på sportlivet i Sundsvall. Det blir helt klart att läsa på under helgen (när jag inte har fullt upp att mysa och busa med alla underbara människor hemma!) Ska bli kul och skönt att få gå över till det som jag verkligen är intresserad av. Även fast jag har lärt mig massor på allmänredaktionen! Jag har ju varit omringad av jätteduktiga journalister! Sen blir det en veckas redigering också! Ska bli roligt att få skapa lite sidor! Men det blir nog ett besök till skolan för att sitta och träna lite någon helg innan jag börjar.

Det var praktiken det. För att sammanfatta, känner mig fortfarande lite osäker på mig själv som journalist men det är självförtroendet som behöver jobbas på och det går bättre och bättre! Annars är jag glad för min tid på allmmänna men det ska bli otroligt kul att gå vidare!

Sen har jag faktiskt fått sommarjobb på ST i sommar i ungefär sex veckor! Känns jätteroligt att få ett journalistiskt jobb i sommar och inte behöva krypa på alla fyra och rensa gravrabatter hela sommaren! Det känns fantastiskt att slippa göra det faktiskt - även om det faktiskt har varit ett jobb som jag har uppskattat men inte tyckt varit särskillt roande! Och sex veckor känns perfekt! Då får jag vara hemma och vara ledig under sex veckor och verkligen få rå om systrarna mina och alla andra hemma! Det är så viktigt och känns perfekt!

Annars håller jag på att försöka på att bli en mindre Emma. Jag har nämligen startat en cambridgekur där jag lever på vatten och olika sorters soppor och milkshakes. Det går faktiskt bra, jag saknar att äta något med konsistens men isbitar är väldigt bra! Det känns nyttigt att prova på att ha en hel TVkväll utan något att äta. Det går ju faktiskt hur bra som helst. Nu har det gått en vecka och jag har gått ner fyra kilo och jag är jättnöjd, det är skönt när det verkligen ger resultat.

Det som är så bra med den här kuren är att man tvingas ändra sina vanor. Om det ska ge några resultat så går det inte att man tar en macka på kvällen eller en kaka nu och då. Det gäller att vara hård och ha självdiciplin. Och det ska ju inte vara lätt. Det enda jag saknar nu är egentligen att få träna. När man går på ren kur och bara äter soppor så får man inte träna. Jag cyklar till och från jobbet och det är nog. Kroppen orkar helt enkelt inte riktigt med samma belastning som om man äter vanlig mat.

Men efter helgen ska jag börja kombinera soppor med vanlig mat så att jag kan börja träna. Det komme rnog bli två soppor och sen antingen en riktig middag eller lunch. Jag tycker att jag äter ganska nyttigt redan nu men någonstans äter jag ju fel så i fortsättningen måste jag ställa om mina matvanor och det är framförallt småätandet jag måste få stopp på. Så från och med nu blir det halva tallriken grönsaker, råris (och liknande) och fettsnål mat. Jag vet som sagt inte vad det är för något men det är dags att lära sig nu. Det ska bli väldigt spännande!

Helgen spenderar jag hemma med systrar, systerdöttrar, mamma och jag ska försöka ta en tur ut till Pappa också. Mycket mysigt och sen blir det omstart med sport och en ny helengagerad och peppad journalistEmma!

PUSS alla som orkade läsa ända hit!

RSS 2.0