Pasta med fläskfilé, mozzarella, tomat och basilika
Jag hittade ett recept på fläskfilé idag på kokaihop.se. Så jag satte helt enkelt igång och lagade lite mat. Jag hade helt vanlig spagetti och det gick hur bra som helst.
För fyra personer:
Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem.
Stek fläskfiléskivorna i maragrinet tills den fått fin färg på båda sidorna.
Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt.
För fyra personer:
2 paket | färsk pasta, gärna tagliatelle |
500 gram | fläskfilé |
1 msk | margarin |
1 dl | creme fraiche |
1 msk | kalvfond på flaska |
2 msk | vatten |
1 ask | cocktailtomater |
1 paket | mozzarella, skuren i små bitar |
1 dl | färsk basilika, grovt hackad |
Det blev riktigt gott! Och det var verkligen hur lätt som helst att göra! Svårt att misslyckas med! Jag smaksatte fläskfilén med salt och cayennepeppar och det blev jättebra! Jag tror säkert att det här receptet går lika bra med kycklingfilé men att då byta ut kalvfonden till kycklingfond.
MUMS - enjoy!
Kommentarer
Postat av: A
Bjuda mig?
Trackback