Till Huvudstaden...

Ikväll klockan 21.54 drar kosan till huvudstaden för en helgs kvalitetstid med världens bästa Ivarsson. Och om jag har tur så blir det kanske någon/några timmars kvalitetstid med TT:s nya travexpert!

  Det ska bli hur mysigt som helst! =)


Produktivt!

Det var bara ett barn på jobbet idag. Och två personal... det var bäddat för en långsam och ganska tråkig dag på jobbet men icket! Vi bestämde oss för att baka lite. Och vi var inte alls sugna på att baka något tråkigt som sockerkaka eller så. Vi bestämde oss för att ge oss ut på okänt vatten - Det blev morotskaka och cheesecake som ingen av oss har gjort förut. Vi donade på i ett par timmar och nu är de klara! Jag har inte smakat än men det luktar gudomligt!

Så vad som verkade bli en tråkig och långsam kväll blev istället ganska rolig och förhoppningsvis god!!! =) 

Puss å kram


Älgfarmen

I fredags blev jag helt plötsligt en turist fyra mil hemmirfrån. Jag brukar alltid tycka att det är lite roligt att tyskar och andra turister är så faschinerade av älgar. Jag menar, de finns ju just utanför knuten och de smakar gott och är farliga i trafiken, det är väl ungefär det förhållandet jag har till älgar. Men i helgen ville mamma att vi skulle göra något tillsammans och då bestämde jag att vi skulle på Älgfarmen. Jag är faktiskt förvånad över hur häftiga dessa goda djur faktiskt är. De är gigantiska! Och jättefina! Och vips kom kameran fram och jag började fota som värsta turisten av dem alla! :) över 200 kort blev det... här kommer några av dem.


Matdags... mums med pellets


Lite omväxling på matenm förhöjer ( obs! jag var inte den enda som pepprade en massa kort...) :)


Lillasyster ser till så att älgen får något i magen


Får inte glömma bebisen!


Nä nu blev jag trött...

så skönt att slummra till ett tag


- Nu vill jag inte äta mer, jag vill faktiskt sova...


Jag ville ta med mig några hem... De skulle nog få plats i min etta, tror ni inte?


Även de stora blev lite trötta på oss

Och ville ta sig...


en lite tupplur...


Trött som sagt


De har ju rätt så bra balans

Det är riktigt faschinerande djur tycker jag och det blir definitivt fler resor dit!

Puss å kram

Liten sammanfattning...

Det har varit en hel del jobb under de senaste veckorna. Men nu har jag lagt arbetet på kyrkogården bakom mig för gott hoppas jag. Men nog måste även jag medge att det finns fördelar med jobbet...


Så här ser oftast hinken ut efter några gravar


Färgrannt var ordet


tiotusen vita rosor vill jag skänka dig..

Vi var på cirkus:

inga smådjur direkt...


inne och visar upp sig


Lite boxning bjöds det också på...


Och på tal om stor - ta en titt på den här bjässen!

Under helgerna har det också varit fullt upp med barnpassning, leos lekland och några penseldrag


Huset målades om - och jag hjälpte min mor ett par dagar


Mer än huset blev målat - jag var färgig flera dagar efteråt...


En midsommarstång gjordes...


Jag i mina "clownbyxor" skämmer ut lillasyster min...


Såg Daniel Lindström under "sommaren i city" i Umeå

Sen fyndade jag en massa på vännäs marknad också...

En massa filmer blev det...


en tröja till pappsen


Sockar är alltid bra att ha...


Och ett par solglasögon, och titta,där har jag ju också lyckats hamna på bild...

Så sammanfattat i ett par bilder så ja där har ni min sommar ungefär...
Finns förståss en hel del andra bilder men eftersom jag inte vill lägga ut bilder på Maja-Lisa och Lina så får de här duga...

Puss å kram

Moster barnvaktar

Förra helgen var det Maja-Lisa och moster som gällde. På fredagen släppte mamman och pappan av henne hos Moffisen och när moster hade slutat jobba skyndade hon sig dit.

Nu byter jag till jag-form, det är lite jobbigt att skriva i tredje person...

Allt gick hur bra som helst och den lilla nervositeten jag kände över att ha fått ett sånt stort ansvar försvann snabbt, det här gick ju lysande! Sen var det dags att sova... det var mindre trevligt, hon kände nog på sig vad som väntade eller så var det bara fruktansvärt att vara instängd i ett rum med moster - hon började gråta så fort jag stängde dörren efter mig och jag kände hur svetten började bryta fram. Helt plötsligt gick det inget vidare längre. Jag gjorde allt som syster hade sagt åt mig att göra om hon inte vill sova. jag la henne i sängen, la henne i vagnen, körde över tröskeln, tog upp henne i famnen, la ner henne igen, guppade, vaggade ALLT! Men hon ville helt enkelt inte! Det gick inte ens att få i henne lite välling. Men så tillslut - äntligen tog hon vällingen i vagnen och sen låg hon hur snällt som helst. Sen började hon prata, och hon pratade på ett bra tag men jag var så lättad att hon i alla fall inte grät. Efter en hel monolog från vagnen så la sig tystnaden och någon minut senare sov hon. Puh! Jag satt på helspänn hela tiden och gick upp och tittade till henne flera gånger så att hon andades och levde i största allmänhet. För babyvakten kanske bestämde sig för att sluta fungera och hon skulle börja klättra ut vagnen och slå i hjäl sig. (det var sådana tankar som flög genom huvudet på mig!). Men hon sov och sov och sov. Vaknade vid tolv/ett kanske och åt lite välling men sen sov hon hela natten till sju morgonen därpå!(mycket ovanligt enligt syster min).

Dagen spenderades på vännäsbadet tillsammans med lillmoster, lillmosters kompis och moffisen. Jag gick runt med Maja-Lisa och pös av stolthet. "ni får gärna tro att den här underbara lilla tjejen är min, varsegod" tänkte jag när jag gick eller snarare småsprang efter Maja-Lisa. Det var en jättehärlig dag. Sen åkte vi hem och var ute i stort sett hela kvällen. Sen gjorde jag bort mig! Ni kan inte förstå vilket fatalt misstag jag begick!

Maja-Lisas hår behövde tvättas och jag vet att syster brukar bada henne på kvällen för att hon ska orka vara uppe lite längre. Så jag tog upp henne och bar henne in i badrummet. Det skulle jag inte ha gjort. Förbannad är nog det närmaste jag skulle kunna beskriva det som. Hon skrek och skrek och skrek. Jag blev förtvivlad och undrade vad jag gjorde för fel - syster sa ju att hon älskar att bada. men tydligen inte lika mycket som att vara ute... Jag duchade henne i alla fall under högljudda protester och sen kom Moffisen in. Så fort hon fick sätta sig hos moffisen blev hon knäpptyst. och sen när jag tog henne igen blev det skrik igen. Mosters hjärta var krossat! Moffisen fick lägga Maja-Lisa... det kändes inte som att det skulle tjäna något till att elaka moster skulle försöka. Jag märkte att hon var lite sur på mig dagen efter också.

Hur kunde jag vara så dum att begå ett sånt misstag!? Att ta in henne utifrån! Hur dum får man va!?

Puss å kram

Rix FM is back!

När jag satte mig i bilen för att åka till jobbet klockan halv sju i morse fick jag en helt underbar överraskning. Ut från högtalarna strömmade det underbara ljudet av Rix FM ut! Jag trodde att min bil var någon sorts underverk som hade fått in en station som slutat sända i Umeå. Men inte, för bara efter ett tag så berättade programledarna att stationen hade återvänt till Umeå! Hallelulja Min dag var räddad! :D


RSS 2.0