Fick ett samtal...

... eller föresten, samtalen har ramlat in hela morgonen! Lite svårt att koncentrera sig på att skriva om Sundsvalls Hamns visioner. Men ett samtal stack ut, det var från en man på en blomsteraffär som sa att jag hade fått blommor som jag ska åka och hämta ut när jag slutar skolan. Jag älskar blommor! YEEEEY!!!
Dessutom fick jag boken Twilight av mina Annor... Efter mycket tjat från de tidigare nämnda så ska jag faktiskt ge böckerna en chans och jag hoppas på förälskelse. men det vet man ju aldrig!

Och ikväll kommer min sundsvallingar och ska fika lite gofika hos mig...

För att sammanfatta det hela - Jag älskar att fylla år! =)

Puss å kram

Nytt festrekord!

Jag var på systers inflyttningsfest i helgen! Det var hur roligt som helst måste jag säga... och det var hur roligt som helst för hur länge som helst! vi började med lite middag kl fem och vi tryckte ut de sista människorna vid kvart i åtta på morgonen. Så det var fest i timmarna 15... Jag var riktigt trött dagen efter! 

Det  var så roligt att få festa med systrarna mina! Det kan jag gärna göra varje helg! Så tack storasyster för att lillasyster fick vara med och festa lite! Älskar dig!

Dagen efter var det tjugoårsmiddag/lunch jag mådde sådär... men det var trevligt ändå! Och jag fick en massa fina grejjer... Bland annat en hushållsassistent, pengar till tavlor, en skrivare m.m. Av pappa kanske jag kommer att få en resa ner till Leksand under Kvalserien! Det skulle verkligen vara helt underbart! Så jag håller tummarna för att det ska gå att genomföra!

Tack för alla underbara pressenter!

Pussar och kramar till hela bunten!

Grattis till mig!

Nu är jag tjugo - 2 och 0 = 20!!!
Yeeey!!!

Puss å kram och glad Emmas tjugoårsdag till alla!

Över 1 miljard kronor!

Det är helt sjukt! Svenska spel ger varje år en viss andel av deras inkomst till svenska idrottsförundet. Jag läste på deras hemsida att det är ungefär hälften. Det går till ungdomsidrotten och så. Dit är det ju jättebra! Det hade säkert inte funnits någon Carolina Kluft eller Sanna Kallur utan denna satsning på idrotten.

Problemet i mina ögon är att det handlar om sådana fruktansvärda mängder pengar! Långt över en miljard kronor, och det är företagets vinst! Det gör mig lite orolig. För det visar att det spelas för otroliga mängder pengar i det här landet varje år. Spelberoende är en sjukdom som jämförs med alkoholism. Det är alltså mycket allvarligt. Ändå står de i TV och uppmuntrar till spelande och säger att det är en av de viktigaste delarna för våra ungdommars idrottande. De säger egentligen att de tycker att vi ska spela mer. Och eftersom pengarna går till sådana ädla ändamål så kanske så blir fallet. Jag ser på idrottsgalan varje år och det blir bara mer astronomiska summor för varje år. Men de splittrade familjerna som ett ressultat på detta spelberoende glöms bort. 

Jag har svårt att tro att någon skulle stå i TV och säga köp mer alkohol... 

1 terminen klar - Jag är stolt!

Sitter och tittar på lite skidskytte och väntar på att pzzan ska bli varm så kom jag faktiskt på att jag  nyss har genomfört min första universitetstermin - och jag överlevde!

Det har varit en omvälvande termin minst sagt. Under bara några månader har jag flyttat fler gånger än under hela mitt liv. Först lämnde jag tryggheten hemma och flyttade till sundsvall. Till ett kyffe som pappa kallade det. Det var en ganska bra beskrivning faktiskt! Men jag tog mig därifrån ganska snabbt. Så i November flyttade jag till min nya stora underbart fina lägenhet där jag nu sitter... Det är en helt annan sak! Det är så mycket lättare att bo själv när man verkligen trivs!

Studierna var lite omvälvande också. Kanske inte föreläsningarna för dem tycker jag faktiskt är riktigt intressanta(de flesta i alla fall) Men det är alla böcker man måste plöja sig igenom som faktiskt är det värsta. Och det som känns mest ovant och faktiskt lite chockerande... Men jag har varken haft inspirationen, motivationen eller orken att ta mig igenom böckerna. Men på något magiskt sätt har jag klarat tentorna ändå! Ibland har man tur, men jag väntar bara på att första F:et ska komma... Och när det kommer så får jag hantera det då.

Jag är mycket stolt över mig själv att jag har tagit det här jättesteget. Från familj och vänner, från tryggheten helt enkelt. Jag är stolt över att jag ens kommer att börja andra terminen och att jag ser fram emot den - även om det nog kommer att bli mycket intensiv och jobbig. Det känns som att jag har växt en del under den här terminen och jag hoppas att jag efter nästa termin kommer att skriva att jag ser fram emot nästa termin!

Puss å kram!

Tentan genomförd....

Den var faktiskt lättare än jag trodde att den skulle vara. Det finns nog en chans att jag har klarat den. Men det beror mycket på hur snälla de är med rättningen. 

Etikdelen däremot kommer nog att gå rakt tillbaka till tentasalen med... Jag valde att inte koncentrera mig på en bok vi skulle läsa. Det kom tre frågor som vara värda totalt 6p av 15... Då blir det inte lätt. Men jag försökte och mer kan man ju inte göra... så går det så går det!

På kvällen hade Joppe fest... Det var mycket trevligt och alla fick upp ögonen för de underbara cream cheese chipsen! 

I dag åt vi lite pizza och jag introducerade ännu ett ord för sörläningarna. nämlingen blattna... alltså att en ostskiva blir blattnig om man lägger en blöt gurkskiva på. Alltså att den blir blöt och kladdig... Jag blev lite förvånad över att folk inte vet vad blattnig är!

Ikväll hejjar vi på Erik i Körslaget!

puss å kram 


10 timmars plugg!

Frysen är lagad och kall igen! Nu luktar det badhus där inne(skrubbade med klorin) istället för rutten surströmming! Det är sååå mycket bättre! Så nu är den hemska delen av mitt liv borta!

Idag har det blivit ordentligt med pluggande! först fyra och en halv timme ungefär mellan föreläsningen och JFS möte. Det gick faktiskt riktigt bra att plugga på skolan måste jag säga! Det blir deffinitivt fler gånger! När jag kom hem gjorde jag lite mat och sen begav jag mig till Joppe för plugg med Nackstabrudarna... Vi satt mellan sex och elva och pluggade, åt ostbricka, åt kakor, drack te men framför allt skrattade vi och skrattade och skrattade! Jag måste säga att det var den roligaste pluggkvällen jag haft! Och tack Annika för att du åt upp sista kakan. Den hade faktiskt varit riktigt läskig att ta hem! Sen när jag kom hem satte jag mig framför för att tvinga mig själv skriva klart uppgiften och Laila Freivalds. Det blev inte toppen men jag tror nog att jag får godkänt i alla fall! och det är faktiskt huvudsaken!

Sammanlagt blir det väl en 10 timmars plugg! Ikväll kan jag somna gott! Och imorgon blir det plugg på borgmästar´n med delar av resten av gänget! Så det kommer nog att bli bra detta ändå!

Idag behöver jag inte skämmas!

Puss å kram och godnatt!

Med risk för att låta gnällig...

På senaste tiden har jag fått höra att jag mest gnäller på saker och ting nu för tiden. Det kanske är sant. Men det är en jävligt stor omställning att flytta till en ny stad långt från sin familj och vänner, börja en linje som man känner att man inte är riktigt redo för, ställas inför ett helt nytt liv med föreläsningar, tonvis av tunga faktaböcker, tentor mm. Men om jag upplevs gnällig ofta så ber jag självklart om ursäkt för det! Den här terminen ska bli mycket bättre! Det har jag bestämt!

Dagens gnäll kommer i alla fall på mig själv! Jag vet verkligen inte vad jag håller på med! Jag har tenta på fredag och jag har läst en bok! Jag känner verkligen att smällen kommer att komma nu! Det stora feta Fsmällen! Och jag förtjänar det! Jag är så fruktansvärt lat, oansvarig och omotiverad! Ressultaten på mina föregående kurser är egentligen bara tur! Ni ser ju bara nu, jag har inte pluggat mycket alls idag och jag har en uppgift och tentan att plugga till och vad gör jag? Jag skriver ett jäkla blogginlägg! Nej jag säger bara det:

SKÄMMES TA ME TUSAN!!!

En stor sten släppte nyss!

Jag klaaaarade hemtentan! Helt underbart!!!!! Nu kan jag lämna det åt sidan och koncentrera mig på nästa tenta som är nästa fredag...

Nyårslista

Min kära Lotta har gjort en lista som jag också tänkte göra nu... Men oj va svårt det är att komma ihåg året. men håll till godo med det jag har kommit på i alla fall!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Massor med saker. Det största var att jag lämnade tryggheten hemma hos mamma och gav mig ut i stora vida världen för att påbörja min resa mot att bli sportjournalist. Jag gjorde min första tenta någonsin och dessutom genomförde jag min första TV-intervju.


2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte att jag hade några nyårslöften.

3. Blev någon av dina vänner förälder iår?
Syster yster klämde fram världens underbaraste dotter. Moster älskar henne fruktansvärt mycket!


4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov.

5. Vilka länder besökte du?
Jag stannade på hemmaplan under året...

6. Är det något du saknar 2008 som du vill ha igen 2009?
Förstår inte riktigt frågan. Något som jag inte fick under 2008 och som jag vill ha under

2009 eller något som hände under 2008 som jag även vill ha under 2009? Något jag gärna tar med mig är mina underbara tm-babes och dem vill jag alltid ha med mig!


7. Vad var din största framgång 2008?

Att jag tog mig in på Journalistprogrammet på Mittuniversitetet och när jag klarade min första tenta. Det var en lättnad! Jag fick även chans att skriva för VK och det var stort!


8. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
17 Maj 2008!!!!!!! Då kom mosters älskling till världen och gjorde den så mycket finare och bättre! 

9. Största misstaget?
Min första studentlägenhet som var ett stort, stort misstag! Ett kyffe som pappa kallade det! Sen har vi ju de två pajade nätverkskontakterna, det var misstag båda två.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig under 2008?
Jojjemen! Bacillerna har hittat mig flera gånger under det här året! Jag har träffat farbror doktorn flera gånger! Jag fick till och med penicillin utan att jag behövde det! Så sjukdomsträsket har jag besökt några tillfällen!

11. Bästa köpet?
Jag har handlat så fruktansvärt mycket under det här året så det är lite svårt att välja. Men även fast jag inte har köpt min lägenhet så är det nog det bästa köpet! Jag trivs verkligen hur bra son helst! Men jag diggar verkligen min TV också! J

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Möbler, möbler och möbler!!! Och Mat - Det är så sjukt dyrt att bli mätt varje dag! 


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att ta studenten var verkligen en höjdare! Jag blev verkligen överlycklig när Maja-Lisa kom till världen. Det är verkligen inte mycket som slår det!

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008?
Jag borde komma med något djupt nu men det gör jag inte. Sorry! Jag är helt enkelt inte speciellt djup av mig!

15. Var du gladare eller ledsnare än året före?

Vilken svår fråga. Vissa stunder har jag varit gladare och vissa stunder har verkligen varit ledsnare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit av att ha flyttat hemifrån och börjat på universitetet.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Velat fram och tillbaka och slösat tid på att ångra saker som redan har hänt.


18. Hur tillbringade du julen?
Spenderade tre julaftnar, eller fyra kanske. Fredag den 19:e firade jag en minijulafton med mina TM-babes, På lördagen var det hos storasyster Mariah och firade med hela familjen. På julafton var jag hos pappa och Juldagen hos mamma.


19. Blev du kär iår?
Jag blev upp över öronen förälskad i min systerdotter!

20. Hur många förhållanden?
Noll, nada, inga!

21. Favoritprogram på tv?
One Tree hill! I love it! Och självklart Hockeykväll på TV4Sport och TV4+


22. Bästa boken du läste iår?
hmm läste? Jag har nog inte läst några böcker men lyssnat på desto fler. Jag får säga Camilla Läckbergs böcker som hjälpte mig igenom sommarjobbet på kyrkan.

23. Största musikaliska upptäckten?
Men så svårt! Jag tror att Switchfoot har tagit en plats i min MP3 men det kan lika gärna ha varit förra året...

24. Något du önskade dig och fick?
Pengar till en micro var nog det bästa!

25. Något du önskade dig men inte fick?
Så är det alltid men jag önskade mig faktiskt inte så mycket i år.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag har inte den blekaste aning faktiskt. Jag fyller år i Januari och det var lååång tid sedan... Så jag kommer faktiskt inte ihåg. Blev nog tårta på sängen och presenter kan jag tro!

27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Svårt att säga. På något plan tror jag att mitt år hade blivit bättre om jag inte hade kommit in på universitetet. Allting hade gått mer i min takt. Jag hade flyttat till Umeå i början och blivit vuxen på riktigt närmare mina nära och kära. Det hade blivit ett mycket mindre omväldigande år.


28. Hur skulle du beskriva din stil 2008?
Jag har efter många om och men börjat acceptera leggingstrenden. Jag har till och med insett att det är ganska snyggt och framför allt skönt! Så jag har ändrat min stil...

29. Vad fick dig att må bra?
Mina systrar, de är de viktigaste i mitt liv!

30. Vem saknade du?
Min familj när jag flyttade till Sundsvall. Självklart alla godingar som jag lämnade efter mig!

31. De bästa nya människorna du träffade?
Mina Sundsvallingar! Jag är glad att jag har träffat några där nere som står ut med mig.

32. Årets sötaste?
Lillasyster Lina Larsson - hon kan verkligen få en att le även när allt annat är skit!

33. Årets hetaste?
Årets hetaste, årtiondets hetaste, århundradets hetaste välj själva men svaret på alla frågor är mr Brad Pitt!

34. Årets största kärlek?
Mina systrar! De är de viktigaste i mitt liv!

35. Årets besvikelse?
Att Leksand än en gång gjorde sina sämsta matcher i kvalserien och än en gång missade elitserien

36. Årets bästa?
Att Maja-Lisa kom till världen!

37. Årets snällaste?
Shit va svårt! Jag säger som Ivarsson - Tomten!

Lottas specialfråga: Några nya nyårslöften?
1. Gå ut ettan
2. Få ett extrajobb - helst på tidning, radio eller tv
3. Börja träna - nu finns inga giltiga bortförklaringar längre

4. Se mitt liv i Sundsvall som underbart


RSS 2.0